David van Eerd aan beterende hand

Met David van Eerd gaat het weer een stuk beter. De wielrenner die momenteel door zijn studie geneeskunde aan de Erasmus Universiteit aan de Heemraadsingel in Rotterdam woont, kwam onlangs in de wielerronde van Ospel zwaar ten val. Hij brak daarbij een middenhandsbeentje en zijn knieschijf, plus een gapende wond aan zijn hoofd wat gehecht moest worden. De hechtingen zijn inmiddels verdwenen, de spalk om zijn hand is ook verwijderd en de breuk in zijn knie blijkt een scheur te zijn.

Niet dat David van Eerd daar zo blij mee is, want fietsen mag hij voorlopig nog niet. Dat terwijl het wielrennen zijn lust en leven is. ,,Maar het had nog veel erger kunnen zijn”€™, relativeert dat uit Breda afkomstige coureur, ,,De val gebeurde in de eindsprint. Ik zat in zesde positie. Voor mij gingen er een paar onderuit, ik kwam in de hekken terecht. Van de val kan ik me weinig herinneren omdat ik even buiten bewustzijn ben geweest. Weer bij mijn positieven wist ik wel dat het erg was. Toch hoopte ik gelijk dat het voor mij niet het eind van het seizoen zou betekenen. Ik reed de laatste weken bij de beste, werd tweede in de Draai van de Kaai in Roosendaal, vierde in Wateringen en Monster, zesde in Zundert en elfde op het NK in Chaam. De overwinning zat er aan te komen, ik moest nog dat laatste stapje doen, daar zal ik nu even op moeten wachten”€™.

David van Eerd hoopt toch weer snel weer de racefiets te kunnen berijden. Eind van het seizoen kan hij met de ploeg waarvoor hij rijdt, het Start-Trigon Cycling Team uit Paraguay meedoen aan de Ronde van Bolivia. ,,Ik reed voor het Globe Cycling Team mee in de Ronde van Iran”€™, verduidelijkt hij zijn selectie voor de Zuid-Amerikaanse ploeg. ,,Toen waren er al wat contacten. Later ontmoette ik ze in de Ronde van Kameroen, waarin ik de tweede etappe won. Eenmaal weer thuis kreeg ik de uitnodiging om bij hun te komen rijden. Het is een continentale ploeg, waarbij ik veel buitenlandse wedstrijden rijd. Ik reed al in Denemarken, Engeland en Azerbeidzjan. In zulke wedstrijden rijd je tussen de profs. Kan je geen korte uitslagen verwachten. Hoewel, onlangs deed ik mee in Bochum, werd ik zesde achter André Greipel en Tony Martin. Dit zijn toch wedstrijden waarin ik vooral mijn vorm kan aanscherpen”.